Bij de diensten

Zondag 3 november 2019:

Zendingszondag

De jongen lag op een mat in de hut. Hij had waarschijnlijk nog minder dan een dag te leven. Zijn lichaam was bedekt met een vuil laken. Ik staarde lang in zijn grote verdrietige ogen, aangezien we geen gemeenschappelijke taal hadden. Uiteindelijk verbrak Heather Reynolds, de stilte. ‘God, vanaf deze dag zal ik elk kind in nood helpen, elk kind dat een thuis nodig heeft, elk kind dat mijn pad kruist.’ Het toevluchtsoord in Zuid-Afrika, bekend als “God’s Golden Acre”, is het resultaat van die belofte.

Hierboven een stukje uit het Engelstalige boek over dit bijzondere project.

Anneke Timmermans heeft met verschillende vrijwilligers dit boek vertaald in het Nederlands. Een geweldig werk, waarvoor nogmaals dank Anneke!

Laat u informeren en inspireren tijdens de zendingszondag waar het verhaal als thema centraal staat over mensen die de komende tijd op reis gaan daarrnaar toe. Net zoals verschillende Garipers hebben gedaan in het verleden.

Welkom in de kerkdienst om 9.30 uur in de Andreastsjerke op 3 November met medewerking van ds. Arensman en, enkele mensen die vertellen over GGA. Ofwel God’s Golden Acre. Daarvoor is ook de collecte bestemd is. En dan met name voor auto’s die kinderen kunnen ophalen uit alle windstreken.

NB Het boek is nog steeds te koop via de website van God’s golden acre.

Gebed Syrische Christenen
Voorganger en ook leider van de CAMA zending Edward schrijft ons: “Ik stel het zeer op prijs dat jullie aan ons denken en voor ons bidden. We hebben jullie gebeden nodig omdat we Gods hand nodig hebben om in te grijpen in de situatie. Blijven jullie meebidden voor onze broeders en zusters in Syrië? En bid met ons mee dat onze “vijanden” gezegend zullen zijn, dat ze Jezus leren kennen en ontdekken dat God van ze houdt.

Gebed Theo en Jinke
Hier een gebedsverzoek over de aankoop van grond voor het Light House. Daarover wordt gepubliceerd in het huis aan huis krantje. Mensen kunnen nu drie weken bezwaar maken of commentaar leveren. Dit is de laatste horde voordat zij de grond kunnen gaan kopen.

Knipoog van God
Misschien een beetje te populistisch om deze alinea zo te noemen, maar tussen al de protesten door van de afgelopen dagen is daar een bijzondere plant die klaver wordt genoemd en een hele grote rol heeft en kan spelen in nog steeds de stikstofcrisis. Wat ontzettend wonderlijk dat klaverplanten geschikt zijn om het land met stikstof te kunnen bemesten. Wonderlijk, als je dit gaat onderzoeken met als resultaat een glimlach op ons gezicht en een dank U wel richting onze Schepper!

Oant Sjen op de zendingszondag en verbonden met Christus,

Zendingscommissie Garyp

BOUW MEE AAN VERANDERING!!!
We hebben met de World Servants groep van dit jaar zo’n prachtige tijd gehad dat we volgend jaar weer een groep willen hebben. Dit besluit is ook mede genomen door de goede vooruitzichten dat we het Light House (Kinder- en Jongerencentrum) volgend jaar permanent kunnen gaan bouwen. Wil jij impact maken in de levens van de kinderen en jongeren waar wij mee werken en ook zelf een geweldige tijd hebben. Meld je dan aan voor de World Servants groep SA120.

Misschien tot volgend jaar in Karatara, Zuid-Afrika.

Groetjes,
Theo en Jinke de Jong