EO-jongerendag

Op 9 juni zijn we met circa 25 jongeren van Garyp naar de EO jongeren dag in het Gelredome geweest.

We vertrokken met vier bussen vanuit de gemeente Tytsjerksteradiel. Het was een bijzondere dag. In het stadion waren ongeveer 30.000 jongeren samen gekomen.

De dag begon met een zeer spectaculaire lichtshow en mooie muziek. Het thema was “Made for you”. God wil graag in ons en jou leven komen. Daarnaast moeten wij niet alleen aan ons zelf denken maar het is ook belangrijk dat we aan onze medemens denken.

Er waren geweldige bands die de boodschap van het evangelie wisten over te brengen. Ook Wim Grandia wist als spreker de jeugd te boeien. Het is geweldig om te zien dat vele jongeren aangaven hun hart aan Jezus te willen geven.

Tijdens de pauze hebben wij de voetbalwedstrijd Nederland Denemarken op grote schermen in het stadion gevolgd. Nederland heeft helaas verloren maar door met God te leven zijn wij meer dan overwinnaars.

Uit de feedback die wij kregen bleek dat geloven zeker niet saai hoeft te zijn. Natuurlijk was het ook erg gezellig om samen met klasgenoten en vrienden samen te komen. Even snacken bij de Mac Donald en genieten van het mooie weer.

Om 23.30 uur kwam de bus weer in Garyp aan. Onze jeugd was zeer enthousiast en wil volgende jaar zeker weer naar de jongerendag.

Om een indruk te krijgen van deze geweldige happening, bekijk hieronder de opening van de EO-jongerendag.

En hier een foto-impressie PKN Garyp op de EO jongerendag.