Nacht zonder dak 2012

Een nacht buiten slapen voor straatjongeren

 

Afgelopen zaterdag (22 september 2012) brachten 23 jongeren van onze gemeente de nacht door in zelfgebouwde krotten van karton en plastic. Met deze “Nacht Zonder Dak” haalden ze tot nu toe ongeveer 2750  euro op voor straatjongeren  in Bolivia, Kenia en Cambodja. Deze actie werd georganiseerd door het jeugdwerk tijdens het  startweekend met als thema “Geloof geeft redding”

Het is geweldig om te zien hoe de jongeren zich hebben ingezet om het geld bij een te krijgen. Al weken tevoren was men actief en creatief met het vinden van sponsors. Natuurlijk willen wij ook alle sponsors bedanken die deze actie tot een succes hebben gemaakt.

Op zaterdagavond hebben alle jongeren vanaf groep 7 eerst een opdrachten spel in het dorp uitgevoerd. Men moest o.a. karton verzamelen, reddingsacties uitvoeren, een bijbelspel  en echte reddingswerkers uit Garyp uitnodigen. Daarnaast heeft de jongere jeugd de oudere jeugd geholpen met het bouwen van het kartonnen krotje, waar zij in zouden slapen, om te ervaren hoe het is om als dakloze te moeten leven. Tijdens de ontmoeting in de kerk heeft een vrijwilliger van Tear een korte uitleg gegeven over het doel van de actie. Voor veel jongeren in de wereld is op straat leven de keiharde realiteit. Tear ondersteunt projecten die straatjongeren onderdak, begeleiding, onderwijs en een toekomst geeft.

Na de samenkomst in de kerk was het gezellig druk aan de Bar zonder dak en was er een mogelijkheid om het krotten dorp te bezoeken. Nadat de ouders, belangstellenden en de jongere kinderen naar huis zijn gegaan hebben we bij het kampvuur onder het genot van een hapje en drankje nog “even” bijgepraat. Natuurlijk was er ook muziek. Het was een erg koude nacht onder de heldere sterren hemel. Om de stramme spieren op te warmen hebben we om 7.30 ochtend gymnastiek gedaan. Na het ontbijt zijn de meeste dappere krotbewoners naar de tienerdienst gegaan. Tijdens deze dienst waren er ca. 70 jongeren. Het thema van deze dienst was “geloof geeft redding” Ook bij de (kinderneven) dienst in de kerk waren veel kinderen (ongeveer 65). De krotbewoners hebben  het weekend afgesloten met een “frikandellen” party.

De filmpjes van het startweekend kunt u hier bekijken of www.nachtzonderdak.nl/garyp

Wij mogen als gemeente erg dankbaar zijn met zoveel kinderen, jeugd en mensen wie zich in willen zetten voor de belangrijkste boodschap in ons leven