Tienerdienst 6 december 2020

Zondag 6 december- 2e Advent
Laatste tienerdienst van 2020.
15 enthousiaste tieners!
Thema: ‘Hoor wie klopt daar?’
Een duidelijk ‘spiegelverhaal’
Prachtige, dankbare woorden van onze Nora(je bent nóóit alleen)die door behandelingen en kwetsbaarheid ivm corona niet bij ons kon zijn.
21 kerstboompjes!! door de tieners gemaakt voor in de kerstpakketten van Margriet.
Heerlijke, zelfgebakken pepernotencakejes (van Nora)
Ja, jullie lezen het goed….het was weer een gezellige, ontroerende, maar bovenal gezegende dienst!
Bedankt voor jullie enthousiaste medewerking!
Wij wensen jullie geweldige, gezegende kerstdagen en een gezond en gelukkig 2021 toe!
Tot zondag 3 januari( gezonde nieuwjaarsborrel!)

Groeten van jullie tienerteam:
Nora, Anke, Rimmer, Aly en Bea.

Spiegelverhaal:

Jezus klopt op de deur van ons hart

Zeker tien mannen, marconisten, zitten in de wachtkamer van de telegraaf-maatschappij. Ze komen solliciteren op een advertentie. Tussen negen en twaalf uur ´s morgens moeten ze zich melden op het kantoor van de maatschappij. Zo zitten ze te wachten, terwijl ze een praatje maken.
De een vertelt, waar hij momenteel werkt; een ander maakt duidelijk, wat hij van de nieuwe baan verwacht. En iedereen pocht dat hij zo´n goede radiotelegrafist is.

Als ze ruim anderhalf uur hebben gewacht en gewacht zonder dat iemand van hen was binnen geroepen, beginnen ze te mopperen: ‘Een mooie boel hier: word je om negen uur uitgenodigd en ondertussen loopt het al tegen elven en er is niemand die naar ons omziet. Als het er hier zó aan toe gaat, wordt het voddenwerk …
Zo zitten ze te praten en te mopperen.

Om elf uur komt er nog een verlate – sollicitant binnen. Hij wordt met hoongelach ontvangen: ‘U zit hier vanavond om zeven uur nog, hoor!’ De man gaat rustig zitten; maar na enkele ogenblikken staat hij op en gaat zonder kloppen de directiekamer binnen. Iedereen kijkt verbaasd. Na korte tijd komt hij met een stralend gezicht naar buiten en zegt: ‘Mijne heren, u kunt wel naar huis gaan, want ik ben aangenomen.’ Geërgerd en verbaasd vragen de anderen hoe dat nu toch mogelijk is. ‘Wel, mijne heren, de zaak is heel eenvoudig: zodra ik binnen kwam, hoorde ik door de luidspreker in de hoek van deze wachtkamer heel zachtjes in morsetekens ‘Indien u dit sein hebt vernomen, mag u binnen komen en wordt u aangenomen’. Dit bericht werd al vanaf negen uur vanmorgen over de luidspreker uitgezonden. Hebben jullie dat dan niet gehoord? Geen van de mannen had aandachtig geluisterd. leder was veel te veel vervuld geweest van zichzelf, om naar de boodschap te kunnen luisteren. En daarom ging de betrekking aan hen voorbij.

Zo gaat het ook met het kloppen van de Heere Jezus aan de deur van je hart. Misschien zeg ook jij: ‘ik heb de Heere Jezus nog nooit horen kloppen!’ Als je niet aandachtig luistert, hoor je Hem niet. Als je te druk met jezelf, je carrière, je hobby’s, enzovoorts bezig bent, hoor je Hem niet. Misschien wil je Hem ook liever niet horen; want je moet dan wel al het andere loslaten; ja, je moet dan jezelf loslaten. “Zie, Ik sta aan de deur en Ik klop; indien iemand Mijn stem hoort en de deur opendoet, Ik zal tot hem inkomen en Ik zal met hem avondmaal houden; en hij met Mij.” (Openbaring 3 vers 20).