Huiscatechese

Catechese.

Catechisatie heeft iets weg van een hele bijzondere school. Een school zonder huiswerk en met maar één lesuur per twee weken. Een school zonder rapport en zonder cijfers. Een school waar je geen examen hoeft te doen. Toch ontvang je er onderwijs over de belangrijkste dingen van het leven. Over hoe God een relatie met jou wil aangaan en hoe jij met Hem kan leven. Over hoe je met elkaar omgaat in de kerk, maar ook hoe je in de samenleving met elkaar omgaat. Over alles wat te maken heeft met dit en het toekomstige leven. Daarover en over nog veel meer dingen spreken we met elkaar rond de open Bijbel. In september krijgt ieder kind een uitnodiging. Als je geen uitnodiging hebt gehad, kun je contact opnemen met één van de jeugdouderlingen.

In de wintermaanden, oktober t/m maart kom je in een groep van 6 à 8 jongeren eens per twee weken bij elkaar om te praten over het geloof maar ook over actuele onderwerpen waarover vragen zijn en / of die direct of indirect te maken hebben met je geloofsbeleving.

De avonden worden geleid door 2 huiscatecheten, dit zijn gemeenteleden die zich enthousiast willen inzetten om op deze wijze jongeren te begeleiden meer kennis over onze wijze van geloven te krijgen.

Voor de basisschool hebben wij basiscatechese. Dit wordt in samenwerking met de Wrâldpoarte onder schooltijd gedaan. De onderwerpen die hier aan de orde komen zijn:

Een deel van de groepen hebben bijeenkomsten in de ruimte achter de Andreastsjerke en een deel van de groepen hebben samenkomsten bij leiders thuis.

Wij hebben enkele vacatures, dus meld u aan!

Jongerengespreksgroep.

De afgelopen jaren kwamen we in Garyp regelmatig met een groepje jongeren bij elkaar op de vrijdagavond.
We hebben het dan over actuele thema’s , onderwerpen, die ons bezig houden en we kijken of we deze kunnen verbinden met het christelijke geloof.
De invulling van de avonden bepalen we samen.

De bijeenkomsten zijn ongeveer eens in de 6 weken. We willen ook dit jaar hier mee doorgaan.
Alle jongeren in de leeftijd van 20 tot ongeveer 30 jaar, zijn weer van harte welkom.